فرق بین نخبه واقعی و نخبه گروهی یا حزبی (توجه استفاده جزئی و کلی از متن با ذکز نام نویسنده مجاز است)
تعریف نخبه از دیدگاه جهانی:
نخبه به کسی گفته می شود که ایده پرداز، تصمیم ساز و عملگرایی فرایندی (قابلیت ها، توانایی های برتر) را بدون انحراف، اثربخشی و نتیجه گیری نماید. به عبارت بهتر، اثربخشی اساس فرایندی یک نخبه در زندگی فردی و اجتماعی است!
تفاوت اساسی در جامعه امروزی:
۱- نخبه واقعی، راهبرد اثربخشی دور نگری دارد. ولی نخبه حزبی یا گروهی، راهبرد اثربخشی موقعیت زمانی دارد. ۲- نخبه واقعی، راهبرد آسیب شناسی در منابع زمانی و مکانی دارد. ولی، نخبه حزبی یا گروهی راهبرد زمانی دارد. ۳- نخبه واقعی، راهبرد منافع ملی و میهنی دارد، ولی نخبه حزبی و گروهی، منافع شخصی و گروهی دارد. ۴- نخبه واقعی، راهبرد هویت ملی را بر منافع شخصی و گروهی مقدم می داند، ولی نخبه حزبی و گروهی منافع شخصی و گروهی را بر منافع ملی مقدم می داند. ۵- نخبه واقعی، راهبرد شناس است، نخبه حزبی و گروهی کم شناخت فرایندی است. ۶- نخبه واقعی، ایده بی نظیر دارد، نخبه حزبی و گروهی ایده مهندسی معکوس دارد. ۷- نخبه واقعی، تحلیل گر فرایندی است، نخبه گروهی یا حزبی تحلیل گر خودنمایی دارد. ۸- نخبه واقعی تاب آوری دارد، ولی نخبه گروهی با حزبی کم تاب آور هستند. ۹- نخبه واقعی در بین احزاب کنارزده هستند، ولی نخبه گروهی یا حزبی، با حمایت مستمر سربلند و شاد هستند. ۱۰- نخبه واقعی معنویت ساز است، نخبه گروهی و یا حزبی ماجراجو و غیر معنویت ساز است. ۱۱- نخبه واقعی، امید به زندگی و حمایت را از خدا می خواهد, ولی نخبه گروهی با حزبی، امید به زندگی بهتر را از گروه و حزب می خواهد. ۱۲- نخبه واقعی، الگویی برای کشورهای پیشرفته می شوند، ولی نخبه گروهی و حزبی، الگوی تبلیغی جهان سومی و حزبی می شوند. ۱۳- نخبه واقعی، خدا پرور و با تلاش رشد و توسعه می یابد، در حالی که، نخبه گروهی و حزبی گروه یا حزب پرور است. ۱۴- نخبه واقعی، راهبرد ژرف نگری به منابع کشور دارد، ولی نخبه گروهی و حزبی، راهبرد ظاهر نگری به منابع کشور خویش دارد.
نتایج های میدانی از این دو دسته نخبه در جامعه ما نشان از این واقعیت تلخ دارد که، نخبه واقعی از اثربخشی های بی پایان خود کم بهره مند از منافع ملی بوده ولی نخبه حزبی و گروهی از کم اثربخشی های خود بیشترین سود را از منافع ملی از آن خود می کنند!!
امیدواریم, نگاه همه ما و مسئولین به نخبگان واقعی درست مدیریت گردد تا اثربخشی های مولفه های درگیر با سه صنعت اقتصادی کشور (کشاورزی، صنعت و معدن و خدماتی) به سمت رونق اقتصادی و پایداری هدایت گردد.
دکتر سید اکبر ساداتی داور همتای نشریات جهانی و نخستین پژوهشگر راهبردی در آب و خاک کشاورزی جهان. 🌸🌷🌺 به تاریخ 20/11/1402
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “نخبه یا الیت (Elite)” لغو پاسخ
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.